Wat doet een kraamverzorgster?

In Nederland heeft iedereen die een baby krijgt recht op kraamzorg. Wanneer u thuis bevalt assisteer ik de verloskundige hierbij en begeleid ik u. De eerste acht dagen na de bevalling zal ik de zorg voor de baby, de moeder en het huishouden op mij nemen. Als u in het ziekenhuis bevalt, zal de zorg beginnen wanneer u thuiskomt.

In de 7e maand van uw zwangerschap kom ik langs voor het intakegesprek. Hier bespreken wij uw wensen, wat jullie van mij als kraamverzorgster kunnen verwachten, of alles aanwezig is voor de baby en hoeveel uren zorg u wilt. De Nederlandse verzekering vergoedt 49 uur voor acht dagen als u borstvoeding wilt geven, bij kunstvoeding zal dit 45 uur zijn. Deze uren kunnen in de kraamweek nog aangepast worden zodat ik u volledig afgestemde zorg kan leveren. Heeft u al oudere kinderen en al eens een kraamweek meegemaakt, dan kunnen we, indien u dit ook wenst, het intake gesprek telefonisch afhandelen.

In de kraamweek zal ik jullie helpen bij de verzorging van de baby (in bad doen, aankleden, verschonen, borst- en/of flesvoeding geven) en geef ik waar nodig tips en adviezen. Ook neem ik, indien gewenst, de dagelijkse huishoudelijke taken van het gezin op mij zodat jullie volledig kunnen genieten van de kraamperiode.

Licht huishoudelijk werk:

  • ontbijt, lunch en diner verzorgen
  • koffie/thee verzorgen voor de visite
  • sanitair schoonmaken
  • afwas
  • de was
  • stofzuigen
  • bed verschonen
  • evt. oudste kind(eren) naar school brengen en ophalen
  • evt. dagelijkse boodschappen halen
  • evt. met oudste kind(eren) spelletje doen

Daarnaast voer ik dagelijks de controles uit bij moeder en kind en rapporteer ik dit in het kraamdossier. Indien nodig overleg ik dit met derden.

Hoe en wanneer regelt u kraamzorg?

U kunt altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen. Dan kunt u kennis met mij maken en ik zal aangeven wat u van mij kunt verwachten. Tevens zullen wij spreken over uw verzekering.

Heeft u een natura polis (Hier worden de kosten 100% vergoed, wanneer de zorgverzekering een contract heeft met de zorgaanbieders), dan kunnen we een match maken via Kraamzorg1op1. Ik ben lid bij Kraamzorg1op1, waardoor ik met alle zorgverzekeringen een contract heb via Kraamzorg1op1, dus worden uw kraamzorg kosten 100% vergoed. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op www.kraamzorg1op1.nl. Wanneer u een Restitutie polis heeft (Hier bent u verzekerd bij een zorgverzekeraar, maar kan u ook de zorgaanbieders kiezen waar deze zorgverzekeraar geen contract mee heeft.) is dit niet nodig.

Het is belangrijk om kraamzorg tijdig aan te vragen, het liefst rond de 16e week in de zwangerschap. Informeer bij uw zorgverzekering of u de kraamzorg zelf moet regelen of dat de verzekeringsmaatschappij dit voor u doet. U kunt in alle gevallen zelf de keuze maken welke Kraamzorg u wilt regelen. U kunt dan gelijk informeren hoeveel uur kraamzorg u vergoedt krijgt. Voor kraamzorg geldt een eigen bijdrage van € 4,30 per uur. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden deze eigen bijdrage.

Gretine Post, Kraamzorg Post
Direct inschrijven

Contact

Bel 06-13118716
of mail naar info@kraamzorgpost.nl